Bistrot Le Canard

Wijnfeest Le Canard 8 mei !

De voor het verkeer afgesloten Gansstraat in Utrecht verandert op zondag 8 mei tussen 14.00 en 18.00 uur in een Frans dorpsplein tijdens het Wijnfeest Le Canard, dat gratis toegankelijk is. De Franse wijnboer Ludovic Melinand uit de Beaujolaisstreek zal tijdens dit evenement een Gamaydruif planten tegen de gevel van Le Canard Bistrot à Vins. De druiven hiervan zullen dekomende jaren tijdens een terugkerend Oogstfeest geplukt worden. Vervolgens zal daar een eigen Cuvee Canard van worden gemaakt.

Het eet- en drinkfestijn in de Gansstraat zal worden opgeluisterd door de swingende jazzband JustUs. http://www.bigbandjustus.nl/ Het repertoire van deze tienmans formatie loopt uiteen van traditionele jazzklassiekers van Duke Ellington en Dizzie Gillespie via Zuid Amerikaanse invloeden zoals van Santana naaropzwepende fusion van Weather Report en melodieuze pop van Billy Joël en Toto.

Andere onderdelen van het Wijnfeest zijn een Jeu de Boules Toernooi en brocanteverkoop.

Uiteraard serveert Le Canard mooie wijnen en heerlijke hapjes en er is een ijscoman.